English EN Italian IT Romanian RO Spanish ES

Evaluare Preliminară

Înainte de a trece la inserarea implantelor este necesară realizarea unei planificări computerizate pentru a delimita cât mai exact posibil poziția, dimensiunea și orientarea acestora în osul maxilar sau mandibular. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unei radiografii 3D. Spre dosebire de radiografia panoramică, tomografia computerizată dentara (CT) oferă o imagine reală a zonelor în care vor fi inserate implanturile făcând astfel posibilă pre-vizualizarea acestora.

implanturi-dentare---evaluare-preliminara

De asemenea, prin intermediul acestei investigații, putem determina pre-chirurgical atât volumul și densitatea osoasă cât și distanța față de structurile anatomice vitale cum ar fi nervul mandibular ori sinusurile maxilare. Cu alte cuvinte, CT–ul furnizează imaginea secțiunii transversale a osului (a treia dimensiune) care nu apare pe o radiografie panoramică.

În cadrul întâlnirii cu medicul specialist ARTEM DENTAL se va face o analiză a posibilității de a va afla în unul din cazurile în care implantul dentar este contraindicat și aici ne referim la:

  • Perioada de sarcină și alăptare
  • Boli autoimmune (HIV)
  • Pacienții care fac/au facut tratamente prin radioterapie
  • Boli de coagulare a sângelui
  • Pacienți cu boli cardio-vasculare decompensate ce nu pot fi tratați în regim ambulator.

Modul de viață al pacienților, fumatul, abuzul de alcool sau droguri duc la pierderea prematură a implantelor dentare constituind principala contraindicație în efectuarea acestui tratament.

Este important ca medicul implantolog să fie informat asupra afecțiunilor dumneavoastră medicale și medicației ce vă este prescrisă, permanentă sau ocazională, iar aici ne referim inclusiv la suplimentele alimentare. La finalul investigațiilor se va stabili dacă se poate face intervenția de implantare și care este perioada optimă în care va avea loc aceasta.

IMPLANT DENTAR FĂRĂ DURERE !

Întrucât confortul pacientului nostru este pe primul loc în orice procedură dentară pe care o efectuăm, vă punem la dipoziție cea mai eficientă și sigura metodă de sedare pentru ca dumneavoastră să nu simțiți nici un discomfort în timpul intervenției stomatologice.

Procedura de ANALGO-SEDARE (asistată de medic specialist A.T.I.)  este sedarea indusă prin injectarea intravenoasă a unor substanțe medicamentoase, calmante. Este recomandată pacienților anxiosi, celor care suferă de fobie dentară sau sunt foarte temători. Prin intermediul acestei proceduri nu veți mai simți niciun fel de durere sau teamă, veți părea adormit dar totuși veți putea colabora cu medical specialist în anumite momente ale intervenției și nu veți mai percepe nici un fel de mirosuri sau sunete. Un alt avantaj al acestei proceduri îl reprezintă faptul că face posibilă realizarea mai multor tratamente dentare într-o singură ședință.

Este important de precizat că în urma intervenției cu analogo-sedare vă veți trezi odihit, relaxat și nu veți simți nici un discomfort legat de procedura în sine.