English EN Italian IT Romanian RO Spanish ES

Implanturi Dentare – Etapele Clinice

Etapa implantării dentare reprezintă și etapa chirurgicală – nedureroasă și netraumatizantă – în care implantele vor fi inserate în țesutul osos. În cazul în care țesutul osos este insuficient, se face o grefă de os.

Un relativ discomfort poate fi resimțit în zona în care a fost realizată intervenția, asociat unei ușoare inflamări a țesutului după anestezie – acest discomfort face parte din procesul normal de vindecare și durează maxim o săptămână. După intervenție medicul specialist vă va prescrie un set de medicamente menite să reducă posibilele dureri care pot apărea după implant și o eventuală inflamare a cavității bucale.

Implanturi Dentare

După 7 zile de la intervenție este necesar să reveniți în clinică pentru îndepărtarea firelor de sutură. Urmează perioada de așteptare sau de osteo-integrare de 2-3 luni, timp în care celulele osoase se atașează pe suprafața implantului, osul maxilar și implantul făcând bloc comun. Etapa chirurgicală se încheie la finalizarea celor 2-3 luni prin descoperirea implantului și atașarea capei de vindecare.

Îngrijirea implantului dentar presupune respectarea regulilor personale de igienă și profilaxie orală, precum și realizarea igienizării profesionale la un interval regulat de 6 luni.

După stabilizarea implantului urmează ultima etapă a tratamentului și anume etapa protetică. În colaborare cu un laborator de tehnică dentară se realizează lucrarea individualizată fixă din diferite categorii de materiale.