English EN Italian IT Romanian RO Spanish ES

Endodonție microscopică

Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezintă cea mai complexă formulă de lucru existentă în prezent în endodonție. Clinica noastră vă oferă posibilitatea de a beneficia de astfel de tipuri de tratamente, punându-vă la dispoziție aparatura performantă și, nu în ultimul rând, medici specializați, instruiții pentru aplicarea acestor tehnici de vârf in domeniul medicinei dentare.

Microscopul s-a dovedit a fi util în vizualizarea mult mai bună a complexității anatomiei dentare, în tratamentul dinților cu acces dificil, la găsirea canalelor suplimentare, la îndepartarea instrumentelor fracturate pe canal, în instrumentarea canalelor calcificate, lucruri care sunt foarte dificil de detectat prin metode tradiționale de tratament. Microscopul ajută medicul să vizualizeze canalele radiculare la măriri de la 3,5 la 20 de ori și prin iluminarea câmpului operator cu lumină de înaltă intensitate.

Manevrarea microscopului de către medicul specialist este dificilă, necesită cursuri de specializare, multă răbdare și practică îndelungată pentru însușirea abilităților de a-l folosi corect. Cu toate acestea, achiziționarea microscopului și efortul depus pentru deprinderea manoperelor sunt recompensate de creșterea mare a ratei de succes a tratamentelor endodontice, utilizarea lui facând posibilă tratarea dinților care odată erau condamnați extracției.

Dincolo de aplicațiile în endodonție, microscopul se foloseste tot mai mult și în stomatologia generală cu rolul de a îmbunătăți calitatea tratamentelor dentare. Astfel, în protetica dentară, medicul poate efectua preparații (șlefuiri) minime și de finețe a dintelui, păstrând vitalitatea acestuia. Se poate realiza și verifica adaptarea marginală perfectă a fațetelor sau coroanelor la nivelul dintelui.